Κρήτη: Οι καφέδες που σέρβιρε του κόστισαν… 3.000 ευρώ

Κρήτη: Οι καφέδες που σέρβιρε του κόστισαν… 3.000 ευρώ

Πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του καφενείου και στους τέσσερις πελάτες

Άνοιξε το μαγαζί του και σέρβιρε τέσσερις πελάτες, ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, όμως έπεσε στην «τσιμπίδα» του νόμου. Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, χθες, βρέθηκε καφενείο το οποίο λειτουργούσε, παρά το ότι η εστίαση είναι κλειστή.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας στο καφενείο (που ωστόσο, ούτως ή άλλως πρέπει να παραμείνει κλειστόμε βάση τα ισχύοντα μέτρα), ενώ σε καθένα από τους τέσσερις πελάτες που βρέθηκαν μέσα στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβάσεις του περιορισμού μετακίνησης όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Χθες, συνολικά, σε όλη την Κρήτη, διενεργήθηκαν 3.420 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 80 παραβάσεις: 18 για μη χρήση μάσκας και 62 για άσκοπη μετακίνηση.

Χωρίς μάσκα βρέθηκαν 5 πολίτες στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο, 9 στο Ηράκλειο και 3 στο Λασίθι, ενώ για sms μετακίνησης επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 31 στο Ηράκλειο και 10 στο Λασίθι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...