Αμφιβολίες από τον ιατροδικαστή της οικογένειας της 63χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό για κορονοϊό

Αμφιβολίες από τον ιατροδικαστή της οικογένειας της 63χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό για κορονοϊό

«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα»

Μπορεί η αρχική εκτίμηση από τη νεκροψία - νεκροτομή να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 63χρονης, που πέθανε στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της για κορονοϊό, δεν σχετίζεται με το σκεύασμα της AstraZeneca, όμως η οικογένειά της αμφισβητεί το πόρισμα.

Για τον λόγο αυτό έχει βάλει ιατροδικαστή η οικογένεια και ο Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στο Mega εξέφρασε τις αμφιβολίες του.

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου.

«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ίδιος.

«Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει τα εξής: «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».