Ποινή φυλάκισης σε Ισπανίδα φοιτήτρια για το «κορονοπάρτυ» στην Τούμπα

Ποινή φυλάκισης σε Ισπανίδα φοιτήτρια για το «κορονοπάρτυ» στην Τούμπα

Διοργάνωσε πάρτυ σε αποθήκη με τη συμμετοχή άλλων 52 ατόμων

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην Ισπανίδα φοιτήτρια, που συνελήφθη ως διοργανώτρια πάρτυ σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου εκτός από την ίδια εντοπίστηκαν άλλοι 52 φοιτητές, όλοι του προγράμματος «Erasmus», κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία.

Η 21 ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. «Είχα καλέσει 12 άτομα. Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ' όπου κατάγομαι, ισχύουν λιγότερα μέτρα», είπε στην απολογία της.

Ρωτήθηκε δε για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, και απάντησε ότι γίνονται διαδικτυακά. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτός από το ποινικό σκέλος, βεβαιώθηκε εναντίον της πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα να διαλύσει το πάρτυ, ύστερα από καταγγελίες περιοίκων για δυνατή μουσική και οχλαγωγία. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν η διοργανώτρια και 52 ακόμη φοιτητές, με καταγωγή από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ολλανδία, στον καθένα από τους οποίους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.