Άρση lockdown: Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο – Από πότε θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Άρση lockdown: Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο – Από πότε θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Με ποια σειρά θα ανοίξουν

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Ποιες είναι οι προτάσεις των λοιμοξιολόγων λίγο πριν την συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά και τι ζητά η κυβέρνηση αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Με 3.000 κρούσματα και πάνω από 730 διασωληνωμένους δεν ανοίγουμε τίποτα ταυτόχρονα λένε οι λοιμοξιολόγοι» με τη συγκεκριμένη θέση να είναι η «κόκκινη γραμμή» τους, όπως επισήμανε ο Σπ.Λάμπρου.

Τι ανοίγει λοιπόν και με ποια σειρά:

  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου θα επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.
  • Για σωματική άσκηση ή βόλτα θα μπορούμε να πάμε παντού μέσα στα όρια του νομού μας.
  • Δε θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα σχολεία αλλά το λιανεμπόριο, από τις 5 Απριλίου με self test σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες και φυσική παρουσία πελατών.
  • Τα σχολεία θα ανοίξουν 12 Απριλίου, πρώτα με τη Γ’ Λυκείου και 2-3 μέρες μετά, μέσα στην ίδια εβδομάδα,  οι υπόλοιπες τάξεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

«Τα σχολεία αργούν γιατί πρέπει να έχουμε τα self test στα φαρμακεία όλης της χώρας πρώτα. Να έχουν εξασκηθεί οι μαθητές το Σαββατοκύριακο και να πάνε κανονικά τη Δευτέρα στα σχολεία. Αλλά δε θα είμαστε έτοιμοι στις 5 του μήνα, οπότε τα σχολεία πάνε πιο πίσω» εξήγησε ο δημοσιογράφος του Star.

Πρόσθεσε πάντως ότι τα δεδομένα των ειδικών στην «καρδιά» της πιο κρίσιμης εβδομάδας δείχνουν 3.800 κρούσματα στις 8 Απριλίου και πάνω από 700 διασωληνωμένους. Επισήμανε μάλιστα ότι «υπάρχουν φωνές στην Επιτροπή που λένε να μην ανοίξει τίποτα μέχρι τις 12 Απριλίου, αλλά η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο».