Βασίλης Γκουρούσης: Επικαλέστηκε ένα… πολύτιμο σενάριο για σήριαλ – Τι είπε για τις θυρίδες

Βασίλης Γκουρούσης: Επικαλέστηκε ένα… πολύτιμο σενάριο για σήριαλ – Τι είπε για τις θυρίδες

Τι απάντησε ο κατηγορούμενος για την διάρρηξη- μαμούθ- Τι κατέθεσε η σύζυγος του γνωστή αισθητικός και τηλεπερσόνα

Ένα σενάριο για σήριαλ της ΕΡΤ φέρεται να επικαλέστηκε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της διάρρηξης - μαμούθ τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων Βασίλης Γκουρούσης προκειμένου να δικαιολογήσει τις συχνές επισκέψεις του  στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας του Ψυχικού.

Ο  επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχτηκε "βροχή" ερωτήσεων σχετικά με τους λόγους που η οικογένεια του διατηρούσε θυρίδα στην συγκεκριμένη τράπεζα παρά το γεγονός ότι , όπως σημείωσε ο ανακριτής, κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε να φυλάσσεται σε αυτές κάποιο αντικείμενο αντικείμενα αξίας.

"Τις θυρίδες τις μισθώνω πολλά χρόνια και συνήθιζα να αποθηκεύω μέσα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ( κείμενα θεατρικών έργων) καθώς και συμβόλαια επί της ως άνω δραστηριότητας μου" εξήγησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ανακριτής : Ποιος ο λόγος που επισκεφθήκατε την θυρίδα σας στις συγκεκριμένες ημερομηνίες;

Κατηγορούμενος: Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα και είναι αυτά που υπήρχαν στην χάρτινη συσκευασία συστημένου δέματος που βρέθηκε στην θυρίδα. Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής.

Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού. Στις 22/10/ 2020 ξαναπήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι.

"Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες"

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους των θυρίδων απάντησε: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων». Ωστόσο, η σύζυγος του 58χρονου , γνωστή αισθητικός στην κατάθεση της φέρεται να υποστήριξε πως μια από τις γυναίκες υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά εκείνος δεν είχε κάποια επαφή μαζί της. «Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες» εμφανίζεται να ανέφερε για τον 58χρονο.

Ανοικτό φαίνεται να είναι για τις αρχές το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα. Για το λόγο αυτό ο ανακριτής, κάνοντας σχετικές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, εστίασε τόσο στον ρόλο συγκεκριμένου αλλοδαπού, τον οποίο μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του όπου, όπως είπε, εργάζεται  όσο και σε πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του.

«Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας.” φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ενώ το πρόσωπο του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας βρέθηκε στο επίκεντρο και της κατάθεσης της συζύγου του  η οποία υποχρεώθηκε να ξανακαταθέσει προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα καθώς αρχικά είχε πει πως το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της.

«Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος» φέρεται να είπε.Το ενδιαφέρον της έρευνας έχει στραφεί και σε μια γυναίκα με την οποία όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψης του.

Μάλιστα, για το πρόσωπο αυτό, η σύζυγός του ανέφερε ότι επρόκειτο για ενδυματολόγο, με την οποία συνεργάζεται σε παραστάσεις του.Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου που εντοπίστηκαν στο κομμωτήριο στο Χαλάνδρι υποστήριξε πως τις είχε φτιάξει και "τις κολλάγαμε στο πάρκινγκ του κομμωτηρίου για να προσδιορίζω ποια είναι η θέση του αυτοκινήτου μου και να μην παρκάρουν τρίτοι."

Η σύζυγος του, πάντως, στην κατάθεση της τον χαρακτήρισε «νευρικό», ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του». Αναφερόμενη δε στην τσάντα με την οποία οι αρχές εκτιμούν ότι μετέφερε τα κλοπιμαία η ίδια υποστήριξε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί του γιατί λόγω κορονοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και έπρεπε να ελέγχει την διαδικασία, ενώ έλεγε και τα e-mail».