Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους τρεις Κολομβιανούς που είχαν διαρρήξει θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη

Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους τρεις Κολομβιανούς που είχαν διαρρήξει θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης μετά την ταυτοποίησή τους στα τέλη Μαρτίου 2023 και ο 46χρονος εντοπίστηκε στη Σουηδία στις 8 Απριλίου

Στην Σουηδία συνελήφθη 46χρονος Κολομβιανός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που τον Ιούλιο του 2022 είχε διαρρήξει μαζί με δύο συμπατριώτες του πέντε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά την ταυτοποίηση των δραστών στα τέλη Μαρτίου τους 2023, εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα, προκειμένου να συλληφθούν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Η σύλληψη του 46χρονου πραγματοποιήθηκε από τις σουηδικές αρχές στις 11 Απριλίου.

Οι τρεις Κολομβιανοί επισκέφθηκαν αρκετές φορές μέσα σε τρεις ημέρες το εν λόγω τραπεζικό κατάστημα για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας. Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν διαδοχικά φορώντας χειρουργικές μάσκες στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν το περιεχόμενο τους. Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.