Πυρκαγιά Μάτι: Ενώπιον του ανακριτή ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος

Πυρκαγιά Μάτι: Ενώπιον του ανακριτή ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος

Αποδοκιμάστηκε από συγγενείς θυμάτων

Εν μέσω αποδοκιμασιών συγγενών θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγγενείς θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων διαμαρτυρόμενοι για την εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας δικαιοσύνη για τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν το καλοκαίρι του 2018.

«Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», δήλωσαν συμπληρώνοντας «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Μάλιστα, επανέλαβαν το αίτημα τους να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ατυχήματα όπως «το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της" είπαν τονίζοντας πως "όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα.»

Πάντως, τις επόμενες ημέρες κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση αναμένεται να περάσει στο επόμενο στάδιο.