Κορονοϊός: «Μάχη» στα νοσοκομεία για μια θέση ΜΕΘ – Νέο πλάνο για το άνοιγμα της αγοράς

Κορονοϊός: «Μάχη» στα νοσοκομεία για μια θέση ΜΕΘ – Νέο πλάνο για το άνοιγμα της αγοράς

Τρομακτική η κατάσταση στις εφημερίες - Εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας διασωληνώνεται 1 στους 4 ασθενείς στην Αττική - Οι σκέψεις για τα μαγαζιά, τα σχολεία και την εστίαση

Δυστυχώς η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων από τον κορονοϊό έχει δημιουργήσει μία δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία και δη σε αυτά της Αττικής. Η επιστράτευση γιατρών ήταν μονόδρομος καθώς η κατάσταση στην περιφέρεια της πρωτεύουσας θυμίζει… πόλεμο και γίνεται «μάχη» για μία θέση ΜΕΘ.

Η σημερινή ανακοίνωση για 699 άτομα στις ΜΕΘ αποτελεί ένα αρνητικό ρεκόρ και ένα νούμερο που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς, καθώς δεν μιλάμε για αριθμούς, αλλά γι' ανθρώπους.

Καθημερινά 200 ασθενείς χρειάζεται να κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία της Αττικής

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά διαρκώς αυξάνεται. Πολύς κόσμος πηγαίνει στις εφημερίες και οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό τρέχει και δεν φτάνει…

Η επίταξη των γιατρών αποδείχθηκε αναγκαία λύση, όμως τρομάζει η κατάσταση στις εφημερίες, καθώς είναι δραματική.

Μόνο στην Αττική, οι διασωληνωμένοι με κορονοϊό ξεπέρασαν τους 400, ενώ 1 στους 4 νοσηλεύεται εκτός Μονάδων Εντατική Θεραπείας, όπως τονίστηκε στο Mega.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών που κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός εντατικής, ορισμένοι εξ’ αυτών περιμένουν για μέρες στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα περιστατικά εκτός κορονοϊού μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid περιστατικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εφημερία του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ξεκίνησε από τις 14:00 το μεσημέρι και κάθε 20 λεπτά έφτανε ασθενοφόρο με περιστατικό κορονοϊού.

Μετάθεση για το άνοιγμα της αγοράς

Όλα αυτά είναι λογικό να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση, που δεν επιθυμεί το άνοιγμα της αγοράς να επιβαρύνει και άλλο την κατάσταση και περιμένει να δει τι θα κάνει με τον lockdown.

Για το λιανεμπόριο το σίγουρο είναι ότι θα αξιοποιηθεί ο νέος πενταψήφιος αριθμός 13032 και πιθανότατα θα επιλεγεί σε πρώτη φάση το click away και στην συνέχεια θα απελευθερωθεί η αγορά με περιορισμό μόνο ως προς τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Για την εστίαση το άνοιγμα τοποθετείται στις 19 Απριλίου, ενώ για τα σχολεία έχει οριοθετηθεί το διάστημα για μέσα του ίδιου μήνα, πρώτα για τα λύκεια και τα γυμνάσια και έπειτα τα δημοτικά.

Βεβαίως, όλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους, πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα και το αρνητικό ρεκόρ με τα 3.586 της Τρίτης (23/3) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.