Κορονοϊός: Εκτός ΜΕΘ διασωληνώνεται ένας στους τέσσερις ασθενείς στην Αττική

Κορονοϊός: Εκτός ΜΕΘ διασωληνώνεται ένας στους τέσσερις ασθενείς στην Αττική

Μόνο στην Αττική οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 400 - Δραματική η κατάσταση στις εφημερίες

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται να έχουν ξεπεράσει τους 2.700, εκ των οποίων οι 699 έχουν διασωληνωθεί.

Οι εφημερίες, ιδιαιτέρως στην Αττική, θυμίζουν σκηνικό πολέμου, με τουλάχιστον 200 άτομα σε καθημερινή βάση να χρειάζονται νοσηλεία. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που κατέγραψε σήμερα η κάμερα του Mega στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε. Δεκάδες πολίτες περίμεναν έξω από τα Επείγοντα για να εξεταστούν. Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά διαρκώς αυξάνεται.

Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο σύστημα έχουν ξεπεράσει από καιρό τις αντοχές τους. Μόνο στην Αττική οι διασωληνωμένοι με κορονοϊό ξεπέρασαν τους 400 και από αυτούς ένας στους τέσσερις νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών που κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός εντατικής, ορισμένοι εξ’ αυτών περιμένουν για μέρες στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά μπαίνει το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid περιστατικών. Απόψε εφημερεύει το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και από τις 14:00 που ξεκίνησε η εφημερία, κάθε 20 λεπτά έφτανε ασθενοφόρο με περιστατικό Covid, με το νοσοκομείο να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό λέει, ότι τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή, αφού ασθενείς περιμένουν σε αυτοσχέδιες μονάδες, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...