Κορονοϊός: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Κορονοϊός: Εικόνες σοκ με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Πολεμικό σκηνικό με τραγικές καταστάσεις και σε Θριάσιο, Σωτηρία και Ασκληπιείο Βούλας

Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλίνες εκτός ΜΕΘ, όπως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσίασε αποκλειστικές εικόνες από την κατάσταση στο νοσοκομείο. Τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε έναν κοινό θάλαμο, εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι κατειλημμένες και οι 118 απλές κλίνες Covid, ενώ εδώ και δύο ημέρες οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε απλές κλίνες, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ Covid.

Μια ακόμη δύσκολη εφημερία ξεκίνησε όμως σήμερα και στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς δεν υπάρχει καμιά κενή κλίνη. Εάν κάποιος από τους 97 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Θρίασιο χρειαστεί διασωλήνωση, θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εργάζεται 33 χρόνια ο προϊστάμενος στη ΜΕΘ Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ο Γιώργος Κούρτης, ο οποίος όπως είπε στο Mega, θεωρούσε, πως είχε βιώσει τις χειρότερες στιγμές τον περασμένο Νοέμβριο. Η εικόνα όμως σήμερα, στο τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως λέει, είναι πολύ χειρότερη.

Ιδιά εικόνα και στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Στο νοσοκομείο των νοτίων προαστίων της Αθήνας η πληρότητα αγγίζει το 100% και οι ασθενείς όπως λένε οι γιατροί, είναι από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι εφημερίες στα νοσοκομεία της χώρας όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές είναι πια πολεμικές, με τον αριθμό των ασθενών covid να αυξάνονται καθημερινά.

Σε αυτό το τρίτο κύμα πανδημίας οι άνθρωποι που πάνε στα νοσοκομεία, νοσούν γρηγορότερα και μάλιστα από τη δεύτερη προς τρίτη μέρα της νόσου, όπως λένε οι γιατροί.