Πανελλήνια θλίψη: Το τελευταίο «αντίο» στον 2χρονο Ζαχαρία

Πανελλήνια θλίψη: Το τελευταίο «αντίο» στον 2χρονο Ζαχαρία

Γέμισαν οι δρόμοι με λουλούδια για το μικρό αγγελούδι

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Λιγόρτυνο Ηρακλείου η κηδεία του 2χρονου Ζαχαρία, που έφυγε από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από την πτώση του σε βαρέλι με νερό.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα cretapost.gr, μόλις έκανε την εμφάνισή της η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο, όλοι οι παρευρισκόμενοι λύγισαν, καθώς ακόμα και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ζαχαρίας δεν βρίσκεται κοντά τους. Όλοι οι χωριανοί στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, ενώ κατέφταναν στο σπίτι της οικογένειας κρατώντας μία ανθοδέσμη με λουλούδια, στην οποία υπήρχαν και… στρουμφάκια.

Στους δρόμους της Λιγόρτυνος είχαν στρωθεί λουλούδια (κρίνα, γαρύφαλλα και άλλα είδη). Από εκεί πέρασε η νεκροφόρα, που μετέφερε το άψυχο σώμα του παιδιού στο σπίτι, ενώ στρωμένοι με λουλούδια ήταν και οι δρόμοι που οδηγούν στην εκκλησία, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και στο νεκροταφείο.

Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι γονείς καθώς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού. Από νωρίς στο σπίτι της οικογένειας κυριαρχεί η θλίψη και ο πόνος καθώς και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού «είναι εκκωφαντική». Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις… καρδιές όλων των παρευρισκομένων με το μοιρολόι της. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο παππούς του μικρού αγοριού.