Θρήνος για τον μικρό Ζαχαρία: Στρωμένα λουλούδια στους δρόμους για να περάσει η νεκροφόρα

Θρήνος για τον μικρό Ζαχαρία: Στρωμένα λουλούδια στους δρόμους για να περάσει η νεκροφόρα

Το σπαρακτικό το μοιρολόι της γιαγιάς του

Σε λίγες ώρες αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του 2χρονου Ζαχαρία που χθες μετά τα μεσάνυχτα κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλους τους κατοίκους της Λιγόρτυνας του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Από το πρωί συγγενείς και όλο το χωριό βρίσκεται στο πλευρό των γονέων του μικρού αγοριού που έχασε τόσο άδικα την ζωή αν και πάλεψε όσο κανένας άλλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους δρόμους της Λιγόρτυνος έχουν στρωθεί λουλούδια (κρίνα, γαρύφαλλα και άλλα είδη) προκειμένου να περάσει από εκεί η νεκροφόρα που θα μεταφέρει το άψυχο σώμα του 2χρονου παιδιού στην εκκλησία όπου θα τελεστεί η κηδεία και στο νεκροταφείο όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σπαρακτικό το μοιρολόι της γιαγιάς

Στο σπίτι της οικογένειας από το πρωί κυριαρχεί η θλίψη και ο πόνος καθώς και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού «είναι εκκωφαντική».

Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις… καρδιές όλων των παρευρισκομένων με το μοιρολόι της.

Είτε στέκεται έξω από το σπίτι, μπροστά στον στύλο όπου είναι το κηδειόσημο του παιδιού, είτε μέσα στην αυλή μοιρολογά τον αδικοχαμένο εγγονάκι της.

Τα λόγια της… σπαρακτικά: «Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου/ Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου/ Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου/ Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…»