«Άλωσε» ξανά το Emirates, αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

«Άλωσε» ξανά το Emirates, αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 1-0 στην έδρα της Άρσεναλ, όμως αποκλείστηκαν από το Europa League

Κέρδισε ξανά στο Emirates, αλλά δεν έκανε το θαύμα ο Ολυμπιακός.. Τουλάχιστον αποχαιρέτησε την Ευρώπη με νίκη, η τρίτη συνολικά, στην έδρα της Άρσεναλ, αυτή τη φορά με 1-0, χάρη στον Ελ Αραμπί.

Μετά την ήττα με 1-3 στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Europa League, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3 για την ομάδα του, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Λονδρέζους, οι οποίοι πάντως μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και στο 18′ είχαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Πέπε να αποφεύγει και τον Σα και να σουτάρει, για να κοντράρει όμως τη μπάλα ο Παπασταθόπουλος και να τη στείλει κόρνερ.

Σε αυτή την ευκαιρία, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο 20′ με μία ακόμη καλύτερη, αφού ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Λένο, ο οποίος όμως κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το 0-0. Το οποίο έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε άλλες μεγάλες φάσεις, πλην μιας στο 24′ με τον Ομπαμεγάνγκ που αστόχησε από καλή θέση.

Γενικά, πάντως, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε καλό σκορ, αλλά είχε καλή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο, με κατοχή μπάλας στο 61%. Προφανώς και δεν αρκούσε αυτό από μόνο του, αλλά σίγουρα η παρουσία της ομάδας του Μαρτίνς ήταν καλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα στο πρώτο παιχνίδι. Και έγινε ακόμη καλύτερη στη συνέχεια…

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, απείλησαν με Φορτούνη – Εμβιλά στο δίλεπτο 48′-49 και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 51′ με το σουτ του Ελ Αραμπί που κόντραρε και στον Γκάμπριελ (0-1)! Εξέλιξη που προβλημάτισε τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος άρχισε τις αλλαγές. Όπως και ο Μαρτίνς, λίγα λεπτά αργότερα, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα έκανε θρίλερ την υπόθεση πρόκριση.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η Άρσεναλ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο να σκοράρει, αλλά οι Όντεγκαρντ και Ομπαμεγιάνγκ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 76′ και στο 81′ αντίστοιχα. Ένα λεπτό μετά, λόγω μιας λάθος αντίδρασής του, ο Μπα είδε κόκκινη κάρτα αφήνοντας με 10 παίκτες τον Ολυμπιακό και κάπου εκεί οι όποιες ελπίδες για μια επική ανατροπή εξαφανίστηκαν.

Παρ’ όλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να καμαρώνουν για την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους επί των κανονιέρηδων, αποχαιρετώντας την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ελνένι (56′ Παρτέι), Θεμπάγιος (56′ Όντεγκαρντ), Τζάκα, Σμιθ-Ρόου (82΄ Μαρτινέλι), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.