Λάρισα: Συνταξιούχος πλήρωνε ανήλικα για σεξ

Λάρισα: Συνταξιούχος πλήρωνε ανήλικα για σεξ

Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση

Με φυλάκιση 2 ετών καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έναν 67χρονο, σήμερα συνταξιούχο, που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικη.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπεσε χθες στα μαλακά, ελέω του νέου Ποι­νικού Κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο κακουργηματικές πράξεις μετατράπηκαν σε πλημμε­λήματα. Οι κατηγορίες σε βάρος του σταμάτησαν αφού δεν κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον του από οικογένειες των κοριτσιών, όπως επισήμανε και η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της.

Ο 67χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2014 «διατηρούσε επα­φές» με ανήλικες «επιδιώκοντας, κυρίως μέσω της προσφοράς μικρών χρηματικών ποσών, αλλά και υποσχέσεων για παροχή άλλων υλι­κών ανταλλαγμάτων, να τελέσει ασελγείς πρά­ξεις, ίσως ακόμη και να έλθει σε συνουσία, με ανήλικα κορίτσια, εκμεταλλευόμενος την απει­ρία και την επιθυμία τους να έχουν δικά τους χρήματα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους», όπως αναφέρει το onlarisa.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικα­σίας χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε μία 14χρονη που με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος «προσπαθούσε ψυχολογικά να με πείσει να γίνει η ερωτική πράξη» και πως τη θώπευσε στο διαμέρισμά του, αλλά εκείνη αρνήθηκε τις ανήθικες προτάσεις.

Η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε πως μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιλήφθηκε τον ρόλο του συνταξιούχου, ο οποίος ως άλλος «ψυχολόγος» έδινε συμβου­λές στην ανήλικη.