Ηράκλειο: Δύο σκυλιά έπαθαν ηλεκτροπληξία στο λιμάνι

Ηράκλειο: Δύο σκυλιά έπαθαν ηλεκτροπληξία στο λιμάνι

Η υπερβολική υγρασία κατέστρεψε την ασφάλεια στύλου φωτισμού

Τρομερή ατυχία είχαν δύο σκυλιά που βγήκαν βόλτα με τον ιδιοκτήτη τους και χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή, στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου!

Πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό για το οποίο ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι το ατύχημα αυτό με την ηλεκτροπληξία προκλήθηκε από τη διαρροή σε έναν από τους στύλους φωτισμού του λιμανιού, όπως μεταδίδει και το cretapost.

Η ανακοίνωση του ΟΛΗ:

«Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 συνέβη ένα ατυχές περιστατικό πλησίον της εισόδου του βόρειου λιμενοβραχίονα του Λιμένα Ηρακλείου.

Άμεσα ο αξιωματικός του Λιμεναρχείου ενημέρωσε τον Διευθυντή Τεχνικών  Υπηρεσιών του ΟΛΗ κ. Τσιμπλοστεφανάκη, όπου μαζί με τον Ηλεκτρολόγο του Οργανισμού προχώρησαν αρχικά στην περιμετρική ασφάλιση με ταινία του στύλου φωτισμού που παρατηρήθηκε η διαρροή και εν συνεχεία στην άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος.

Ως γνωστόν οι στύλοι φωτισμού έχουν διπλή γείωση και σε περίπτωση βλάβης η τάση είναι πολύ χαμηλή, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων ή ζώων.

Παρά τον ενδελεχή έλεγχο που γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΗ σε όλους τους στύλους φωτισμού, η υπερβολική υγρασία κατέστρεψε την ασφάλεια  του συγκεκριμένου στύλου, η οποία είναι προφυλασσόμενη μέσα σε ειδικό κουτί, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατυχές αυτό περιστατικό και την αναστάτωση που προκλήθηκε στον συμπολίτη μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η πιστή  τήρηση όλων των ενδεδειγμένων κανόνων ασφάλειας, ώστε άπαντες να απολαμβάνουν με ασφάλεια την επίσκεψη τους στο ενετικό λιμάνι του Ηράκλειου».