Κορονοϊός: Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca

Η ανησυχία είναι έκδηλη στους ειδικούς για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα και τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες.

Άγχος προκαλεί και η άνοδος του ιικού φορτίου στα λύματα, καθώς την τελευταία εβδομάδα στην Αττική, η αύξηση έφτασε το 87%, στη Θεσσαλονίκη το 74% και στη Λάρισα 41%. Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο η αύξηση ήταν 683%, στον Άγιο Νικόλαο 695% και στα Χανιά 1000%.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 600, αριθμός που καταγράφονταν τον περασμένο Νοέμβριο. Ελπίδα για ανάχωμα στη διασπορά αποτελούν οι εμβολιασμοί που συνεχίζονται κανονικά και με εμβόλια της AstraZeneca.

Έντονη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 24ωρα, όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Είναι θέμα χρόνου, λένε οι γιατροί, να περάσει το σύστημα υγείας της πόλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο ΑΧΕΠΑ άνοιξαν αίθουσες χειρουργείου για να εξυπηρετηθεί η ΜΕΘ. Στην εφημερία του Ιπποκρατείου, έγιναν 45 εισαγωγές, ενώ διερευνώνται 25 ύποπτα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 7 ασθενείς με  covid, τη στιγμή που την Κυριακή δεν υπήρχε κανείς.