Γιατρός στο Λαϊκό για κορονοϊό: Οδεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο

Γιατρός στο Λαϊκό για κορονοϊό: Οδεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο

Κραυγή αγωνίας από τον κ. Κακλαμάνη για την δραματική κατάσταση

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο Αιμίλιος Κακλαμάνης, ο οποίος είναι ειδικευόμενος παθολόγος στο Λαϊκό νοσοκομείο. Ο γιατρός μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 περιγράφοντας πως η κλίνη ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι σχεδόν γεμάτη, με 80 κρεβάτια καλυμμένα και 5-6 κενά, ενώ μία χειρουργική κλινική έκλεισε και μετατράπηκε σε κλινική ΜΕΘ.

Όπως είπε, «τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ» και εξήγησε πως η απόφαση για το ποιος θα πάει σε κλίνη, όταν αδειάσει, λαμβάνεται μέσω ΚΕΠΥ.

«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

«Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε, εκφράζοντας το αίτημα των υγειονομικών.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ»

Για συνθήκες πολέμου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» κάνει λόγο ο διευθυντής του Ακτινολογικού Σπύρος Αντωνόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε στο OPEN.

Όπως είπε οι γιατροί θα αναγκαστούν σύντομα να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ. «Όταν δεν έχεις κενές κλίνες τι πρέπει να κάνεις; Θα βάλεις αυτόν που έχει μεγαλύτερη ανάγκη» είπε.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.