Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από διάρρηξη σε γνωστό ζαχαροπλαστείο

Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από διάρρηξη σε γνωστό ζαχαροπλαστείο

Για 8η φορά ληστεύουν το συγκεκριμένο μαγαζί

Περίπου πέντε λεπτά χρειάστηκε ο διαρρήκτης που «μπούκαρε» σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης στις 4 τα ξημερώματα, για να αρπάξει την λεία του και στη συνέχεια να φύγει από την… τζαμαρία, που έσπασε νωρίτερα.

Από τη στιγμή που ο άνδρας εισβάλει από την τζαμαρία στις 04.03 και σπρώχνει το ψυγείο με τα γλυκά για να καταφέρει να μπει στο κατάστημα, οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ από κάμερες ασφαλείας. Φορώντας σκούφο, γάντια, σκούρα ρούχα, μαύρα παπούτσια με λευκά χαρακτηριστικά και χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, κατευθύνεται αμέσως πίσω από τον πάγκο και ξεκινάει να ψάχνει αρχικά για χρήματα στην ταμειακή μηχανή.

Στη συνέχεια, και πάντα ιδιαίτερα ψύχραιμος, όπως φαίνεται από τις κινήσεις του, ανοίγει συρτάρια και ντουλάπια αναζητώντας οτιδήποτε πολύτιμο για να πάρει μαζί του, όπως φαίνεται από το όπως φαίνεται από το βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει το GRTimes.gr.

Μάλιστα, ο διαρρήκτης ο οποίος δεν βρήκε χρήματα, φαίνεται να πιάνει δύο σακούλες που βρήκε σε ράφι του ζαχαροπλαστείου και στη συνέχεια να τοποθετεί σε αυτές τα δύο άδεια συρτάρια από τις ταμειακές μηχανές, τα οποία δεν κατάφερε να ανοίξει νωρίτερα αλλά και δύο ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ και τηλέφωνο). Στις 04.08 ο δράστης αποχωρεί από το ίδιο σημείο που είχε «τρυπώσει» 5 λεπτά νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την όγδοη φορά που το γνωστό ζαχαροπλαστείο «Μπεζές» γίνεται στόχος διαρρηκτών ενώ υπήρξαν άλλες τρεις απόπειρες, με τους δράστες να προκαλούν μεγάλες ζημιές, με μεγαλύτερο κόστος από την λεία τους.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αντιμετώπισαν με… χιούμορ το νέο περιστατικό διάρρηξης κάνοντάς το οι ίδιοι γνωστό στους πελάτες τους, με ανάρτηση που έκαναν στα κοινωνικά δίκτυα.

«Μην μας ρωτήσετε ποια φορά είναι, χάσαμε το μέτρημα κι εμείς! 8η που μπήκαν μέσα και 11η γενικά απόπειρα; Κάπου εκεί, όρκο δεν παίρνουμε! Χτύπησε το τηλέφωνο στις 6πμ…ε, πριν ανοίξουμε τα μάτια μας, ξέραμε! Ο φίλος και γείτονας Αντώνης μας ενημέρωσε ότι κάποιος είχε μπει στο ζαχαροπλαστείο», ανέφεραν αρχικά, συμπληρώνοντας ότι:

«Σήμερα μπήκε από την τζαμαρία!!! (Πώς χώρεσε από εκείνη την τρύπα, αλήθεια!!) Αυτή την φορά, ψώνισε κιόλας! Πήρε σακούλες μας και έβαλε (τα άδεια!!!) συρτάρια των ταμειακών μέσα, καθώς και δύο ηλεκτρονικές συσκευές. Γλυκά δεν πήρε καθόλου και πολύ μας κακοφάνηκε. Ίσως δεν είχε όρεξη για γλυκό στις 4πμ… Ε ναι, μέσα στο 2021 δεν πήγαμε στο ΑΤ Χαριλάου Θεσσαλονίκης, καιρό είχαμε να τα πούμε με τους αστυνομικούς εκεί! Έξι ολόκληρους μήνες!! Αχαχαχαχα! Καλημέρα είπαμε;; Όλα καλά! Χαμόγελο και συνεχίζουμε!», καταλήγουν στην ανάρτηση, με δεκάδες ανθρώπους να εκφράζουν στα σχόλια την υποστήριξή τους.