Πέθανε ο θρυλικός φούρναρης Τάκης – Ο ιδρυτής του γνωστού φούρνου στο Κουκάκι

Πέθανε ο θρυλικός φούρναρης Τάκης – Ο ιδρυτής του γνωστού φούρνου στο Κουκάκι

Οι λαγάνες που ψήθηκαν για την Καθαρά Δευτέρα δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο ιδρυτής του διασημότερου και ιστορικού φούρνου στο Κουκάκι «Τάκης», ο «βασιλιάς του ψωμιού» Τάκης Παπαδόπουλος, όπως αναφέρει η lifo.gr.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος πέθανε μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, κατέβηκε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του '70 -  έναν φούρνο που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και η φήμη του να ταξιδέψει έξω από τα όρια της πόλης.

Ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της Αθήνας. Τα τελευταία 50 χρόνια, ο φούρνος του στην οδό Μισαραλιώτου στο Κουκάκι, αποτελεί πραγματικό τοπόσημο για την γειτονιά και καθημερινά, σχηματίζονται ουρές για το ψωμί του.

Οι γιοι του, Θόδωρος και ο Αρτέμης ανέλαβαν τον φούρνο το 2010 και έκτοτε εξελίσσουν την τέχνη του «αρτοποιητή», συνδυάζοντας την οικογενειακή εμπειρία με σχετικές σπουδές.

Mετά την είδηση του θανάτου του, οι λαγάνες που ψήθηκαν για την Καθαρά Δευτέρα δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες που περίμεναν και ο φούρνος έκλεισε.