Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι ανήλικοι κατηγορούμενοι

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι ανήλικοι κατηγορούμενοι

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή οι ανήλικοι κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Οι νεαροί κατηγορούμενοι, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, φέρονται να αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια ισχυριζόμενοι ότι βρέθηκαν τυχαία στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

«Είδαμε τα επεισόδια από μακριά» φέρεται να είπε στην απολογία του ένας 17χρονος οποίος υποστήριξε ότι έκανε βόλτα με φίλους του στην περιοχή.

«Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί», περιέγραψε ενώ ένας συνομήλικος συγκατηγορούμενος του κατήγγειλε πως δέχτηκε αναίτια επίθεση από αστυνομικούς.

«Βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας», φέρεται να ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε «Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επτά ανήλικους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.