Επιχείρηση αστυνομίας στο ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες

Επιχείρηση αστυνομίας στο ΑΠΘ: Συνελήφθησαν 16 από τους 33 προσαχθέντες

Πέριξ του πανεπιστημιακού ιδρύματος παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 16 από τις 33 προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησε το πρωί η αστυνομία κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αδικήματα που τους βαρύνουν.

Νωρίτερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, είχε γνωστοποιήσει ότι από τους 33 προσαχθέντες «οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο».

Πέριξ του πανεπιστημιακού ιδρύματος παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην επιχείρηση συνδράμει και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Η περιοχή από την Εθνικής Αμύνης έως την Γ΄ Σεπτεμβρίου παραμένει αποκλεισμένη.

Η επιχείρηση της εκκένωσης του ΑΠΘ ξεκίνησε στις 6.30 περίπου, παρουσία και εισαγγελέα, χωρίς εντάσεις. Αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία η Εγνατία Οδός, έξω από την Πρυτανεία καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν στο Α.Π.Θ. Λίγο μετά τις 8:00 έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Εναντίον τους κινήθηκε διμοιρία και διασκορπίστηκαν.
Η πρυτανεία του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για 18 μέρες. Ύστερα από την πολύωρη συνέλευση τo βράδυ της Τετάρτης 10 Μαρτίου που πραγματοποιήσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία η λήξη της κατάληψης.