Υπόθεση Λιγνάδη: Υπό άκρα μυστικότητα, νυχτερινές ώρες, κατέθεσε μηνυτής ο οποίος ήρθε από τη Σουηδία

Υπόθεση Λιγνάδη: Υπό άκρα μυστικότητα, νυχτερινές ώρες, κατέθεσε μηνυτής ο οποίος ήρθε από τη Σουηδία

Οι μάρτυρες που πρότεινε ο μηνυτής αναμένεται να  εξεταστούν το επόμενο διάστημα

Ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης ήρθε από την Σουηδία, όπου ζει, και κατέθεσε στον πλαίσιο της ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο τον σκηνοθέτη- ηθοποιό.

Η πολύωρη κατάθεση του μάρτυρα και μηνυτή, ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό άκρα μυστικότητα νυχτερινές ώρες για λόγους προστασίας και θεωρείται κομβικής σημασίας. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη καταγγελία για βιασμό από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη που δεν είχε υποπέσει σε παραγραφή ήταν αυτή που οδήγησε στις ραγδαίες εξελίξεις.

Ο 25χρονος μηνυτής, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής  στην υπόθεση,  εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος στη Σουηδία και φέρεται να ταξίδεψε στη χώρα μας με δικά του έξοδα προκειμένου να περιγράψει αυτοπροσώπως στην 19η τακτική ανακρίτρια τα όσα, όπως υποστηρίζει, έζησε στα χέρια του προφυλακισμένου σκηνοθέτη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε την εξέταση δυο ακόμη προσώπων, από το τότε φιλικό του περιβάλλον, τα οποία φέρονται να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες εμφανίζονται να είναι σε θέση να καταθέσουν ενόρκως στοιχεία για τις άσεμνες προτάσεις από τον κατηγορούμενο.

Οι μάρτυρες που πρότεινε ο μηνυτής αναμένεται να  εξεταστούν το επόμενο διάστημα από τη δικαστική λειτουργό η οποία έχει στα χέρια της λίστα με πρόσωπα που φέρονται να έχουν στη διάθεση τους πληροφορίες που θα εισφέρουν στην ανάκριση.

Εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να  καθορίσουν την πορεία της ανάκρισης τόσο τα αποτελέσματα από τις εφόδους στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, στο Μεταξουργείο, όσο και το ενδεχόμενο να αναζητηθούν «ύποπτα» ίχνη αλλά και μηνύματα μέσω του facebook, και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου.