Νέα Σμύρνη: Κατεπείγουσα έρευνα για την επίθεση στον αστυνομικό ζητεί ο ΔΣΑ

Νέα Σμύρνη: Κατεπείγουσα έρευνα για την επίθεση στον αστυνομικό ζητεί ο ΔΣΑ

Εκφράζει «την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας»

Τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη ζητεί με αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Οι δικηγόροι ζητούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων και καλούν τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές «να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει «την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού» και σημειώνει πως «Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.»

Τέλος, ο ΔΣΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον τραυματία αστυνομικό και την οικογένεια του.