Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Άνοδος της τάξης του 15-20%

Ούτε στη Θεσσαλονίκη πρέπει να εφησυχάζει ο κόσμος από την πανδημία του κορονοϊού και ήδη τις τελευταίες μέρες οι ενδείξεις δεν είναι καλές. Οι αριθμοί των κρουσμάτων, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα, στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, σύμφωνα με τα όσα λέει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, τα κρούσματα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν, ενώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνεται άνοδος της τάξεως του 15-20%. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα των δήμων.

Το ίδιο διαμήνυσε και ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, καθώς παρατήρησε αύξηση της προσέλευσης και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.

«Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 55, εκ των οποίων τα 10 νοσηλεύονται. Μέσα σε δύο εβδομάδες τριπλασιάστηκαν. Οφείλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει επιτήρηση των μέτρων στο δήμο μας. Δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν γίνονται έλεγχοι», περιγράφει ο κ. Δανιηλίδης.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 15-20%, ενώ αυξητική είναι η τάση και στους υπόλοιπους δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Διπλάσια τα κρούσματα στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και Ωραιοκάστρου

Στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, αγγίζοντας τα 30. Πηγές του δήμου αναφέρουν ότι μπορεί να διπλασιάστηκαν, ωστόσο δεδομένου ότι ο δήμος αριθμεί 70.000 δημότες, ο αριθμός δεν είναι ανησυχητικός, καθώς οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι συνεχείς και άρα ο μικρός αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε 327 rapid test στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προέκυψαν 20 θετικά.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν επίσης τις τελευταίες 7 ημέρες. Ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, αναφέρει σότι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 23, σήμερα είναι στα 43, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν διενέργειας 254 rapid test στο Παλαιόκαστρο και στο Ωραιόκαστρο, στις 4/03 και στις 5/03 αντίστοιχα.

Σημαντική αύξηση στον δήμο Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Κορδελιού – Ευόσμου και Καλααριάς

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τα κρούσματα είναι αρκετά ανεβασμένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από εκεί που τα ενεργά ήταν περίπου 50, σήμερα φτάνουν τα 75, εκ των οποίων τα 17 νοσηλεύονται.

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 45, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σήμερα είναι στα 52, εκ των οποίων λίγα νοσηλεύονται.

Σημαντική είναι η αύξηση των κρουσμάτων στους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Καλαμαριάς, ωστόσο όπως αναφέρουν οι δήμαρχοι Κλεάνθης Μανδαλιανός και Γιάννης Δαρδαμανέλης αντίστοιχα, τα στοιχεία που αποστέλλονται κάθε Δευτέρα και δίνουν τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων, αποτελούν απόρρητες πληροφορίες που έρχονται στα προσωπικά e-mail των Δημάρχων και δεν επιθυμούν να δώσουν περαιτέρω στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών.