Μανώλης Σκορδίλης: Φυσιολογική η σεισμική ακολουθία στη Θεσσαλία

Μανώλης Σκορδίλης: Φυσιολογική η σεισμική ακολουθία στη Θεσσαλία

Η άποψη του καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ

Για απόλυτα «φυσιολογική σεισμική ακολουθία» έκανε λόγο o καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης μετά και τις τελευταίες δονήσεις μεγέθους έως και 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς της περασμένης εβδομάδας.

«Είναι πολύ φυσιολογική η εξέλιξη αυτή. Σεισμοί αυτού του είδους και αυτού του μεγέθους καταγράφονται καθημερινά σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και στη συγκεκριμένη θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη». τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδίλης μιλώντας στο GRTimes.

Επιπλέον μιλώντας για τις εικόνες που παρατηρήθηκαν κυρίως στο Ζάρκο Τρικάλων, με τους αλλεπάλληλους σεισμούς να προκαλούν ρήγματα στο έδαφος, ο καθηγητής υπογράμμισε πως «οι ρευστοποιήσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο που καταγράφεται μετά από τόσο δυνατές δονήσεις, όπως και οι επιφανειακές ρωγμώσεις. Επίσης υπάρχουν και δονήσεις μετά την εξέλιξη των οποίων, υπάρχει επιφανειακή εμφάνιση ίχνους του σεισμολογικού ρήγματος».