Θεμιστοκλέους: Μέχρι αρχές Μαΐου η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει εμβολιαστεί

Θεμιστοκλέους: Μέχρι αρχές Μαΐου η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει εμβολιαστεί

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτως ηλικίας

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 30.000, ενώ συνολικά έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι στις ηλικίες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 212.000 πολίτες, ποσοστό 57%, στις ηλικίες 80-84 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 230.000, ποσοστό 58%, στους 75-79 έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 68%.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων είπε ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Εντός Μαρτίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό και όπως είπε μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει μέχρι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εμβολιασθεί, καθώς παρατηρείται και αύξηση της συμμετοχής κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.