Μπλόκο στο Τελωνείο Ευζώνων από οδηγούς φορτηγών 4 χωρών

Μπλόκο στο Τελωνείο Ευζώνων από οδηγούς φορτηγών 4 χωρών

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολυήμερες καθυστερήσεις

Αντιδράει έντονα η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών με τη συμμετοχή των αντίστοιχων ομοσπονδιών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Β. Μακεδονίας. Γι’ αυτό πρόκειται να προχωρήσουν την Παρασκευή (5/3) στις 7:00 π.μ. σε μπλόκο στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, τόσο στην ελληνική, όσο και στην πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορτηγών.

Προχωρούν στη διαμαρτυρία κάνοντας λόγο για παρακώλυση του έργου τους, καθώς λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό που έχει επιβάλει η πολιτεία, δηλαδή της υποχρεωτικής υποβολής τους σε rapid test, του πλαφόν της διέλευσης των 400 ατόμων την ημέρα αλλά και του κλεισίματος των συνόρων από τις 19:00 έως τις 7:00 καθημερινά, αντιμετωπίζουν καθημερινά πολύωρες, ακόμη και πολυήμερες καθυστερήσεις, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολός Κενανίδης στο GRTimes, σήμερα κατά τις πρωινές ώρες η ουρά των φορτηγών έφτασε τα 10 χλμ, με πολλούς οδηγούς να παίρνουν το δρόμο για Προμαχώνα.

«Πρεσβείες, κυβερνήσεις και οδηγοί των γειτονικών χωρών διαμαρτύρονται, διότι πάρθηκε μία απόφαση πρωτόγνωρη. Σε κανένα άλλο σύνορο δεν διενεργούν rapid test με ένα μόνο συνεργείο. Οι καθυστερήσεις και οι ουρές που σχηματίζονται είναι ανεπίτρεπτες. Οι οδηγοί εξαναγκάζονται να αλλάζουν δρόμο, κάνοντας εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα, με μεγάλο κόστος, πηγαίνοντας από Προμαχώνα, είτε μέσω Ιταλίας, με καράβι», αναφέρει.

Τα μπλόκα θα σταματήσουν μόλις επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση

Ο ίδιος προσθέτει ότι πολλά φορτηγά, είναι για μέρες καθηλωμένα στο οδικό δίκτυο, με τους οδηγούς να ζουν σε συνθήκες πρωτόγονες.

«Σκεφτείτε ότι εκτός από την πολύωρη ταλαιπωρία τους, που διανύουν σε 4 ώρες 500 μέτρα, έχουν να ανταπεξέλθουν και με τις σωματικές τους ανάγκες. Αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους στη μέση του πουθενά, στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας», περιγράφει.

Ο κ. Κενανίδης διαμηνύει ότι τα μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων θα σταματήσουν μόλις ικανοποιηθεί το αίτημά τους και επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...