Aλαλούμ με τα SMS για τις μετακινήσεις

Aλαλούμ με τα SMS για τις μετακινήσεις

Παίρνουν «φωτιά» τα GPS - Τι λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι μετακινήσεις με την αποστολή SMS. Tα ψώνια στα σουπερμάρκετ και η βόλτα εντός δήμου σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους είναι ο νέος «πονοκέφαλος» για χιλιάδες πολίτες.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, προσπάθησε να δώσει διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργούν τα ελεγκτικά όργανα προσαρμοζόμενα στα νέα δεδομένα.

Για την μετακίνηση με τον αριθμό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μαζί μας κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που πάμε να βοηθήσουμε είναι ανήμπορος.

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικού εγγράφου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να λέει ότι: «η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υποπεριπτώσεις».

Σχετικά με τον αριθμό «6», η χρήση του επιτρέπεται μόνο μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την απαγόρευση μόνο για βόλτα με κατοικίδιο.

Για τις εικόνες συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι : «από την πλευρά τη δική μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ενημερώσουμε τον κόσμο να μη συνωστίζονται» και απέδωσε την κίνηση στους δρόμους στην επιλογή των πολιτών να μεταβαίνει στην δουλειά τους με το αυτοκίνητό τους.