Στις 24 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού το ταξίδι στα νησιά

Στις 24 Μαΐου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια – Με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού το ταξίδι στα νησιά

Αυτή θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων - Χωρίς μουσική η εστίαση μέχρι τέλος του μήνα

Μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που υπολογιζόταν φαίνεται ότι θα πάει το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 Μαΐου όπως αναμενόταν.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά που ξεκινούν από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα απαιτείται για το ταξίδι είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid ή self test).

Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Ο λόγος αυτών των μέτρων είναι ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμα στη χώρα. Την Τρίτη (11/5) ανακοινώθηκαν 3.197 νέα κρούσματα και 52 θάνατους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 732.

Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή και παρά το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου και πως μια μέρα πριν αναμένεται να σταματήσει η διαδικασία με τα SMS μετακίνησης στο 13033, θα παραμείνουν σε ισχύ κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη διάδοση του κορονοϊού.