Υπόθεση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»

Υπόθεση Λιγνάδη: «Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας»

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος - νομικός παραστάτης ενός εκ των μηνυτών

«Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα.».

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος νομικός παραστάτης ενός εκ των μηνυτών στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Βλάχος σημειώνει με νόημα ότι «Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις» προσθέτοντας πως «από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις. Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε.»

Η δήλωση του Γιάννη Βλάχου έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση για τις αναφορές που καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας σε βάρος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.