Κορονοϊός: Πέντε διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ελλείψει ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»

Κορονοϊός: Πέντε διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ελλείψει ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό»

Για την χειρότερη εφημερία στο νοσοκομείο έκανε λόγο ο πνευμονολόγος Ευάγγελος Μπαλλής

Την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής αποκαλύπτει το γεγονός, ότι πέντε ασθενείς στον «Ευαγγελισμό» είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, ελλείψει κλίνης στη ΜΕΘ Covid-19.

Όπως είχε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου Ευάγγελος Μπαλλής, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του, ενώ στον Ευαγγελισμό όλες οι κλίνες είναι γεμάτες. «Πριν μια ώρα υπήρχαν ασθενείς, νέοι άνθρωποι από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κλίνες να νοσηλευτούν. Βρίσκονται στην κλινική covid με αναπνευστήρες και πλέον οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αν κάποιος ασθενής, από αυτούς που είναι διασωληνωμένοι, έχει μια βελτίωση αμέσως κάποιος θα πάρει τη θέση του» είπε. «Η εφημερία η χτεσινή είναι από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει» αποκάλυψε.

«Από την στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιπτώσεων κορονοϊού, θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες για να φανεί η μείωση αυτή στις κλινικές τις απλές. Για την μονάδα ακόμα περισσότερες. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλλει και εδώ μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας», τόνισε.

Καταλήγοντας έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει δραστικά, από μόνος του να θέσει κάποια όρια για να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους που είναι γύρω του.

Σε παρέμβασή του ο διοικητής του νοσοκομείο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος είπε, ότι ήδη δύο από τους πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ Covid-19 και σύντομα θα μεταφερθούν άλλοι δύο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...