Γονείς ΑμΕΑ καταγγέλλουν ότι παρακάμφθηκαν τα παιδιά τους στη σειρά των εμβολιασμών

Γονείς ΑμΕΑ καταγγέλλουν ότι παρακάμφθηκαν τα παιδιά τους στη σειρά των εμβολιασμών

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έγιναν 24 εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρακάμπτοντας την σειρά των εμβολιασμών.

Μάλιστα, την καταγγελία έκαναν οι γονείς των παιδιών ΑΜΕΑ που επρόκειτο να εμβολιαστούν. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, παρήγγειλε στον εισαγγελέα δίωξης και εκείνος στις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας, τη διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής για να διερευνηθεί, εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους αυτών που οργανώνουν την σειρά των εμβολιασμών. Ο εισαγγελέας αναμένεται να εξετάσει τους καταλόγους των εμβολιασθέντων και θα καλέσει σε καταθέσεις όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Νάκου, μιλώντας στην ΕΡΤ3, απάντησε στις καταγγελίες για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση. Η κ. Νάκου υποστηρίζει, ότι ο πρώτος εμβολιασμός στις κλειστές δομές έγινε στις 25 Ιανουαρίου, οπότε και προέκυψαν αδιάθετα εμβόλια, αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί όλων όσοι συμπεριλαμβάνονταν στους καταλόγους για να εμβολιαστούν και ότι η σειρά παρακάμφθηκε, λόγω του ότι δεν υπήρχε κόσμος για να διατεθούν τα εμβόλια και θα έπρεπε να πεταχτούν.

Οι μητέρες των παιδιών υποστηρίζουν από την πλευρά τους, ότι έλαβαν μήνυμα στις 3 Φεβρουαρίου, ότι στις 16 του μηνός θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση και στις 9 του μήνα έλαβαν ακυρωτικό mail, λόγω του ότι ήταν μεγάλος ο αριθμός των εμβολίων που είχε προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα. Τονίζουν επίσης, ότι ήθελαν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν και ότι, αν τους έπαιρναν τηλέφωνο, θα είχαν πάει.