Πάνω από 5.500 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική-Το σενάριο για Τσικνοπέμπτη και Απόκριες

Πάνω από 5.500 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική-Το σενάριο για Τσικνοπέμπτη και Απόκριες

Πιθανή παράταση του lockdown έως και δύο εβδομάδων- Ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών

Η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το αμέσως προσεχές διάστημα και όλα δείχνουν ότι το lockdown «κόκκινες» περιοχές όπως είναι και η Αττική, θα παραταθεί.

Κάτι τέτοιο άλλωστε επισήμανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα όσα μετέδωσε το MEGA, το lockdown ενδέχεται να παραταθεί ακόμα και για δύο εβδομάδες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι δεν είναι μόνο η αύξηση κρουσμάτων που ανησυχεί αλλά και η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Έτσι όπως εξελίσσεται η πανδημία, φαίνεται πως θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη (4/3), Κυριακή της Αποκριάς (14/3) και Καθαρά Δευτέρα (15/3) εν μέσω lockdown.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, εκτάκτως αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στην καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής του ΕΟΔΥ, θα συμμετέχει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Στα 5.536 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Στα 5.536 είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Αττική σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τη στιγμή που μόλις στις 2 Φεβρουαρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στα 3.174.

Αντίστοιχα αλματώδης είναι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στις άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας. Για την ακρίβεια, στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.244 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 651 ενώ η Αχαΐα αυτή τη στιγμή έχει 639 ενεργά κρούσματα ενώ στις 2 Φεβρουαρίου μετρούσε 236.