Αιχμές Κορτώ για Κούγια: Αναρωτήθηκα κατά πόσον είμαι «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος»

Αιχμές Κορτώ για Κούγια: Αναρωτήθηκα κατά πόσον είμαι «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος»

Καυστική η ανάρτηση του συγγραφέα

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η δήλωση του Αλέξη Κούγια, οποίος χαρακτήρισε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους τους δήθεν μάρτυρες» στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και μάλιστα οδήγησε τον συγγραφέα, Αύγουστο Κορτώ, σε μια καυστική ανάρτηση σε μέσο κοικωνικής δικτύωσης με αιχμές κατά του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Αναρωτήθηκα προς στιγμήν κατά πόσον είμαι "επαγγελματίας ομοφυλόφιλος”, και θυμήθηκα ότι η πλάτη μου τα καλοκαίρια είναι σαν φλοκάτη, κι ότι μέχρι τα είκοσι νόμιζα ότι “λιπαντικό” είναι το γράσο που βάζουν στ’ αμάξια. Ερασιτέχνης αδελφή, μάλλον», έγραψε.

Η ανάρτηση του Κορτώ στο Facebook.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του για βιασμό κατά συρροή ο Δημήτρης Λιγνάδης θα οδηγηθεί το μεσημέρι στην ανακρίτρια, προκειμένου να ζητήσει να του δοθεί προθεσμία για την απολογία του.

Από τις δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη, διαφαίνεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, πως η πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Ο καλλιτέχνης εκτιμάται πως επιθυμεί να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες.