Kακοκαιρία Μήδεια: Nέα επιδείνωση το βράδυ στην Αττική- Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Kακοκαιρία Μήδεια: Nέα επιδείνωση το βράδυ στην Αττική- Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις- Η πρόγνωση της Τετάρτης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια στην Αττική με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις και το ψύχος που συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο.

Ήδη, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ: Πρόκειται για έναν 80χρονο που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το χωριό Τρούπι της Βόρειας Εύβοιας και έναν 56χρονο που πέθανε πιθανότατα από το κρύο έξω από το μαντρί του στο οροπέδιο Λασιθίου.

Νωρίτερα έγινε ευρεία σύσκεψη στη γραμματεία πολιτικής προστασίας με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί μέσω ανάρτησής του στο facebook για νέα επιδείνωση του καιρού στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης.

«Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Νέα επιδείνωση το βράδυ» είναι ο τίτλος της ανάρτησής του στο Facebook:

«Με πυκνές χιονοπτώσεις θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα στην Αττική ενώ η εξασθένιση των ανέμων σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οδηγεί εύκολα σε χιονόστρωση.

Πρόσκαιρη υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι χιονοπτώσεις μέσα στο απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που λάβαμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο τμήμα του νομού τη νύχτα και μέχρι το πρωί αύριο.

Επισυνάπτω χάρτες από το μετεωρολογικό μας μοντέλο σχετικά με τη νέα υποτροπή του καιρού απόψε το βράδυ η οποία οφείλεται στη σύγκλιση του βορειοανατολικού με τον βορειοδυτικό άνεμο πάνω από το νομό Αττικής σε συνδυασμό με την υγρασία που μεταφέρει ο βορειοανατολικός άνεμος μέσα από το Αιγαίο και το νότιο Ευβοϊκό».

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης 16/2.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Από το βράδυ της Τρίτης 16/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Η πρόγνωση της Τετάρτης

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς (ανατολική και βόρεια Αττική). Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά- ημιορεινά των Δωδεκανήσων καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης τα φαινόμενα θα συνεχιστούν γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην Κρήτη και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.