Υμηττός: Εντοπίστηκε σώος ο ανήλικος που αγνοείτο

Υμηττός: Εντοπίστηκε σώος ο ανήλικος που αγνοείτο

Τα άλλα δύο παιδιά είχαν βρεθεί νωρίτερα στην περιοχή του Βύρωνα

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας που βρισκόταν σε εξέλιξη μεταξύ Βύρωνα – Καρέα και Ηλιούπολης όπου είχε χαθεί ένας 14χρονος από τη Ρουμανία, που όπως είπε σε δύο φίλους του, θα γύριζε μόνος του στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 14χρονος εντοπίστηκε σε καταφύγιο.

Τα άλλα δύο παιδιά, αδέρφια, εντοπίστηκαν νωρίτερα μέσω της γραμμής 112 σώα στην οδό Κλεισούρας στον Βύρωνα.

Η αναστάτωση στις αρχές ξεκίνησε γύρω στις 19.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν τα δύο παιδιά κάλεσαν πρώτα τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και μετά το 199 της Πυροσβεστικής και ανέφεραν ότι είχαν χαθεί στο βουνό και δεν ήξεραν που βρίσκονταν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις και στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που άρχισαν τις έρευνες.

Οι πυροσβέστες, έχοντας συνεχώς επικοινωνία με τα δύο παιδιά και τους γονείς τους, κατάφεραν να τα εντοπίσουν σώα.

Όταν τα βρήκαν όμως τους είπαν ότι μαζί τους ήταν και ένας συμμαθητής τους ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος μόλις χάθηκαν, αποφάσισε να αναζητήσει μόνος του το δρόμο της επιστροφής.

Υπήρξε επικοινωνία με την μητέρα του παιδιού, η οποία τους είπε ότι ο γιος της δεν είχε εμφανιστεί, μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Κατόπιν αυτού ξεκίνησε δεύτερη έρευνα, με την συμμετοχή και εθελοντών. Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εντοπίστηκε από δύο κυνηγούς σε καταφύγιο κυνηγών από την μεριά του Κορωπίου . Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί και πυροσβέστες για να το παραλάβουν .