Το κοντέινερ με τις μπανάνες από το Εκουαδόρ έκρυβε περίπου 34 κιλά κοκαΐνη

Το κοντέινερ με τις μπανάνες από το Εκουαδόρ έκρυβε περίπου 34 κιλά κοκαΐνη

Εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες και κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 33 κιλών και 885 γραμμαρίων κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής.

Αξιοποιώντας πληροφορία περί επικείμενης μεταφοράς σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης διά της θαλασσίας οδού μέσω εμπορευματοκιβωτίων, στελέχη της Υπηρεσίας εντόπισαν, με τη συνεργασία του γραφείου της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations - HSI) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, αριθμό εμπορευματοκιβωτίων τα οποία δεσμεύτηκαν προς έλεγχο.

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες, προερχόμενο από Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αναχωρήσει στις 10-1-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στις 2-2-2021 στον λιμένα του Πειραιά. Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής διενεργείται προανάκριση.