Σοφία Μπεκατώρου: Είναι σα να έχω δικαιωθεί – Άνοιξαν στόματα, έγιναν καταγγελίες

Σοφία Μπεκατώρου: Είναι σα να έχω δικαιωθεί – Άνοιξαν στόματα, έγιναν καταγγελίες

«Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων»

Στην ΕΡΤ μίλησε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μία ημέρα μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της καταγγελίας της για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής.

Η πρώην αθλήτρια δήλωσε ότι και μόνο το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία την στήριξαν και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν (μιλήσουν για τη δική τους περίπτωση), είναι σα να έχει δικαιωθεί.

«Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων, εκφράζονται, αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα, σε παρενοχλήσεις και επιτέλους η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές».

Επιπλέον τόνισε πως «μπορεί να έχει παραγραφεί το έγκλημα αυτό, ωστόσο η αποκάλυψή του για μένα ήταν πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει η χώρα μας σε μια άλλη φάση, όπου εύχομαι να εφαρμόσει περισσότερο και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να μπορέσουν να δουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσο αυτά τα εγκλήματα θα παραγράφονται ή όχι και νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση για ανοιχτό διάλογο, ο οποίος εύχομαι και πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αλλαγές».