Παγώνη: Θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα – Λίγο καλύτερα από πέρσι το καλοκαίρι

Παγώνη: Θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα – Λίγο καλύτερα από πέρσι το καλοκαίρι

Η πρόεδρος τον Νοσοκομειακών Ιατρών προβλέπει την κορύφωση του τρίτου κύματος στις αρχές Μαρτίου

«θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα» και θα περάσουμε ένα καλοκαίρι λίγο πιο "ελεύθερο" από πέρσι, αν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς» προέβλεψε μιλώντας στο Mega η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στην παρούσα κατάσταση, είπε ότι τις εξελίξεις θα κρίνουν τα εβδομαδιαία κρούσματα την Παρασκευή και σημειώνοντας ότι «όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία, υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38%-40%». Διευκρίνισε ότι η αύξηση δεν αφορά στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. «Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται…» σημείωσε.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, είπε ότι «δεν θα κάνουμε Πάσχα, θα είναι με μέτρα» και συνέχισε: «Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά-σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε… Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες, αν όλα πάνε καλά».

Αναφορικά με την κορύφωση του τρίτου κύματος, η κ. Παγώνη ανέφερε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία, αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».