Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τις μεταλλάξεις και την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τις μεταλλάξεις και την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Με νέους κανόνες και περιορισμούς λειτουργεί από σήμερα η αγορά

Με νέους κανόνες και περιορισμούς λειτουργεί από σήμερα η αγορά, με στόχο να σπάσει η αλυσίδα διασποράς του κορονοϊού. Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων έχει σχέση και με την εμφάνιση των μεταλλάξεων που έχουν υψηλή μεταδοτικότητα, ενώ πηγή ανησυχίας είναι και η ημερήσια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μεγάλη είναι πλέον η διασπορά των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους από τη Βρετανία στη χώρα μας, αλλά πλέον κάνει απειλητικά τα σημάδια της και η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα με μεταλλάξεις, εκ των οποίων τα 166 από τη βρετανική μετάλλαξη. Τα 114 από αυτά τα κρούσματα βρίσκονται στην Αττική. Εντοπίστηκαν, επίσης, 2 νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, τα οποία ανιχνεύθηκαν στα Ιωάννινα.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα του 24ωρου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 733 νέα κρούσματα, 262 διασωληνωμένους ασθενείς και 21 θανάτους.

Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Μεγαλώνει και πάλι η πίεση στα νοσοκομεία, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με Covid που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο αριθμός των νοσηλευόμενων ξεπέρασε τους 230 και είναι ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας.