Ελένη Φιλίνη: «Αν δεν έρθεις μαζί μου δεν θα πάρεις το ρόλο»

Ελένη Φιλίνη: «Αν δεν έρθεις μαζί μου δεν θα πάρεις το ρόλο»

«Περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με εκβιαστικές προτάσεις γίνονταν συχνά» δηλώνει η ηθοποιός

Στην δική της εμπειρία από περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη συνεχίζοντας το ντόμινο των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών.

Στο θέατρο, μου συνέβαινε από σκηνοθέτες που μου είπαν «ξέρεις εν ψυχρώ για κάποιους ρόλους που με είχαν επιλέξει και δεν τα έκανα ποτέ αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και τόνισε ότι τέτοιου είδους περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε συνδυασμό με εκβιαστικές προτάσεις γίνονταν συχνά: «Εν ψυχρώ αυτά γίνονταν, αν δεν έρθεις μαζί μου δεν θα πάρεις το ρόλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Φιλίνη.

Παράλληλα, η Ελένη Φιλίνη έχει περιγράψει ακόμα περιστατικό με γνωστό επιχειρηματία που εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός, όταν εκείνη είχε πάει στην εταιρεία του για δειγματισμό ρούχων.

«Ήμουν μια φορά σε μια βιοτεχνία ρούχων, δειγμάτιζα ρούχα με κόσμο, δούλευαν δίπλα οι υπάλληλοι, η γυναίκα του βιοτέχνη και με το που βγαίνω με τα ρούχα τον βλέπω γυμνό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να με κυνηγάει και να αρπάζω ένα μπουκάλι ουίσκι και να του λέω: «Θα στο φέρω στο κεφάλι αυτή τη στιγμή. Γιατί θα φωνάξω και θα γίνει κόλαση. Το μόνο που σκέφτηκα για να μην ουρλιάξω ήταν η γυναίκα του. Από τότε φυσικά δεν ξαναπήγα εκεί ούτε κατά διάνοια» περιέγραψε η ηθοποιός.