Σε δίκη για αποπλάνηση και βιασμό 12χρονης παραπέμπεται 25χρονος στην Κάρπαθο

Σε δίκη για αποπλάνηση και βιασμό 12χρονης παραπέμπεται 25χρονος στην Κάρπαθο

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι η 12χρονη του είπε ότι ήταν 20 ετών

Την παραπομπή σε δίκη στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η αρμόδια εισαγγελέας, για τον 25χρονο Πακιστανό που κατηγορείται ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης από την Κάρπαθο.

Στην ίδια πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραταθεί η προσωρινή κράτηση του αλλοδαπού για επιπλέον έξι μήνες (από 12μηνο σε 18μηνο) και έως το τέλος Οκτωβρίου 2021. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στα τέλη Απριλίου 2020 και μετά από καταγγελία που έγινε από την οικογένεια της ανήλικης, ο 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις (αποπλάνηση) ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την απολογία του ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μετέπειτα ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για το αδίκημα του βιασμού. Για την κατηγορία αυτή ο 25χρονος Πακιστανός προσήχθη εκ νέου και έδωσε συμπληρωματική απολογία στις 4 Δεκεμβρίου 2020. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο αλλοδαπός επέστρεψε στη φυλακή όπου και παραμένει έως σήμερα.

Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου καλείται πλέον να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη και σε ποιο δικαστήριο του 25χρονου Πακιστανού για να δικαστεί για τα όσα τον βαραίνουν, καθώς και για την παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι επιπλέον μήνες. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το βράδυ της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020, μετά από καταγγελία που έκανε η 50χρονη μητέρα της ανήλικης κοπέλας στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη μετέβη ένα τέταρτο πριν από τις δέκα στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε ότι η ανήλικη κόρη της νωρίτερα το απόγευμα βρέθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού όπου ο τελευταίος τη φίλησε στο στόμα, πράξη που είχε κάνει και μερικές ημέρες νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα είπε πως εκείνο το απόγευμα βρισκόταν στο κατάστημα της άλλης κόρης της (μεγαλύτερη από την ανήλικη) και είχε αφήσει την 11χρονη να την προσέχει η 26χρονη αδελφή της. Κάποια στιγμή περίπου στις 5:30 το απόγευμα η 26χρονη επικοινώνησε με τη μητέρα της και της είπε πως η αδελφή της δεν βρίσκονταν στην αυλή όπως θα έπρεπε, να παίζει.

Η αδελφή επικοινώνησε με την ανήλικη κοπέλα, η οποία αιτιολογήθηκε ότι πήγε λίγο να περπατήσει και τότε η 26χρονη της ζήτησε να επιστρέψει σπίτι τους. Πράγματι λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο γυναίκες είδαν την ανήλικη να βγαίνει – σύμφωνα με την καταγγελία- έξω από μία πολυκατοικία που βρισκόταν κοντά στο σπίτι τους. Από το μπαλκόνι τούς κοιτούσε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τη μεγαλύτερη αδελφή «τι ήθελε η 11χρονη στην πολυκατοικία» εκείνος φέρεται να απάντησε πως «ήταν στο σπίτι μαζί μου, καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος, δεν θα ξανασυμβεί».

Αμέσως η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, ωστόσο ο αλλοδαπός κατάφερε να διαφύγει από την πίσω πόρτα και τελικά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η μητέρα φέρεται να κατήγγειλε πως η κόρη της επιστρέφοντας στο σπίτι της εκμυστηρεύθηκε ότι με τον αλλοδαπό έχουν ξαναβρεθεί σπίτι του, όμως δεν την έχει πειράξει ούτε την ανάγκασε να κάνει κάτι που δεν θέλει. Η ανήλικη παραδέχτηκε ωστόσο ότι τη φίλησε στο στόμα, κάτι που είχε κάνει ξανά και την ημέρα της καταγγελίας, δηλαδή στις 24 Απριλίου.

Από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι ο αλλοδαπός και η ανήλικη είχαν γνωριστεί δέκα ημέρες πριν από την καταγγελία, ενώ η 11χρονη είχε επισκεφθεί το σπίτι του άλλες δύο φορές. Σε μία εκ των συναντήσεων αυτών στις 22 Απριλίου, η ανήλικη φέρεται να ήταν χωρίς τα ρούχα της από τη μέση και επάνω και ο αλλοδαπός να ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και εκείνη να ενήργησε επίσης ερωτικά προς τον αλλοδαπό.

Νόμιζε πως ήταν 20 ετών

Πάντως ο αλλοδαπός αν και προανακριτικά εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να αποδέχεται τα όσα έχουν καταγγελθεί με τη διευκρίνιση ότι δεν γνώριζε την ακριβή ηλικία της κοπέλας διότι, όπως είπε, όταν την ρώτησε πόσο χρονών είναι, εκείνη του απάντησε πως είναι 20 ετών, εντούτοις κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος είπε πως την ανήλικη κοπέλα την είδε για πρώτη φορά δέκα περίπου ημέρες πριν από την καταγγελία, να περνάει έξω από το σπίτι του. Περνούσε αρκετά συχνά και έτσι την χαιρέτησε και μίλησαν για περίπου πέντε λεπτά. Στις 20 Απριλίου, ο αλλοδαπός είπε πως την προσκάλεσε να πάει σπίτι του, εκείνη δέχτηκε και εκεί κάθισαν για μισή ώρα και μιλούσαν.

Στις 22 Απριλίου 2020 η κοπέλα περνούσε – σύμφωνα πάντα με τον αλλοδαπό- έξω από το σπίτι του και την προσκάλεσε να μπει μέσα. Αρχικά μιλούσαν μεταξύ τους και όταν την ρώτησε για την ηλικία της, η κοπέλα φέρεται να του είπε πως είναι είκοσι ετών. Ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ότι απλώς αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν δύο με τρεις φορές και τίποτε περισσότερο, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε ερωτική ενέργεια από την ανήλικη σε αυτόν, όπως είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς.

Ο αλλοδαπός πρόσθεσε πως έχει μόνιμη κατοικία καθώς μισθώνει σπίτι στο νησί και σταθερή δουλειά και ζήτησε μάλιστα να αφεθεί ελεύθερος ακόμη και με τον όρο διαμονής του στην Αθήνα όπου έχει συγγενείς. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.