Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν μετανάστες με πολυτελές αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Με πολυτελές αυτοκίνητο, πιθανότατα για να μην κινήσουν υποψίες, δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι μετέφεραν επτά παράτυπους μετανάστες, τρεις εξ αυτών στο πορτ-μπαγκάζ.

Πρόκειται για έναν Ιρανό, 21 ετών, κι έναν 28χρονο Ιρακινό, που συνελήφθησαν και πιθανολογείται ότι ανήκουν σε κύκλωμα διακινητών. Το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος με συνοδηγό τον δεύτερο έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ενώ βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού,στο ύψος του κόμβου Κερδυλίων.

Ο οδηγός αγνόησε το σήμα τους να σταματήσει για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε, αλλά λίγο αργότερα το όχημα έπεσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν επτά μετανάστες από την Αίγυπτο και το Ιράκ που είναι καλά στην υγεία τους. Οι μεταφερόμενοι διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το όχημα μεταφοράς έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.