Εισήγηση Επιτροπής: Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλονίκη- Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις

Εισήγηση Επιτροπής: Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλονίκη- Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις

Τα σενάρια για την Αττική και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα

Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης και η συνολικότερη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, οδηγεί την επιτροπή των ειδικών στο να εισηγηθεί τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Σύμφωνα με το OPEN, οι ειδικοί εισηγούνται πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να μπει στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην αυριανή σύσκεψη της ολομέλειας των ειδικών αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με την Αττική, που προκαλεί και τον μεγαλύτερο προβληματισμό στην επιτροπή λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού,  εξετάζεται -σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά, ο αριθμός των εργαζομένων είναι σημαντικά μικρότερος,  είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Μάλιστα, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την Πάτρα αναμένεται να ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με τις Αττικής.

Επιπλέον, στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των δήμων. Όλα, ωστόσο, θα αποφασιστούν την Παρασκευή, καθώς οι ειδικοί εξετάσουν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.