Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία τώρα πριν γίνουμε Βρετανία και Πορτογαλία

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία τώρα πριν γίνουμε Βρετανία και Πορτογαλία

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων με click away

Υπέρ του να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης  άμεσα τάσσεται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπως είπε στο Mega.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν, ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού φαίνεται ότι σύντομα θα επικρατήσει στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Συμπλήρωσε δε, ότι η αύξηση της κινητικότητας από το άνοιγμα των σχολείων και μετά, αλλά και τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε μαθητές, καθιστούν κατά τον ίδιο, επιτακτική την ανάγκη να κλείσουν άμεσα όλα τα σχολεία και να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση, πριν -όπως είπε χαρακτηριστικά- γίνουμε Βρετανία και Πορτογαλία.

Αντιθέτως, για την αγορά υποστήριξε την συνέχιση της λειτουργίας της με τη μέθοδο του click away. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα στοιχεία από τη λειτουργία των καταστημάτων από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 2 Ιανουαρίου 2021 με τη μέθοδο αυτή, έδειξαν ότι είχαν μικρή επίπτωση στην διασπορά του ιού.

Τέλος, για τα κρούσματα σε υγειονομικούς και την άρνηση μεγάλου ποσοστού να εμβολιαστεί, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για ανευθυνότητα και συμπλήρωσε, ότι άρνηση του εμβολιασμού είναι αποδεκτή, μόνο αν υπάρχει κάποια αλεργία.