Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό Θέατρο

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο Εθνικό Θέατρο

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησής του

Με ανακοίνωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αναφέρει ότι σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενημερώνει ότι «ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου».

«Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία» καταλήγει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Νωρίτερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις του ανακοινώνονται μέσω δελτίων Τύπου και μόνο, με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook πως η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, κάτι που το στηρίζει -όπως αναφέρει- σε αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές.

Με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρίνισε με ανακοίνωσή του πως: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media.

Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».