Συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

Tην Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών κατηγορούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος που αποφυλακίστηκε από λάθος πρόσφατα προκαλώντας σάλο και σήμερα ήταν παρών στο δικαστήριο. Στην υπόθεση, οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση κ.λπ. είναι συνολικά 15.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς οι συγγενείς των δύο αστυνομικών κρατώντας τις φωτογραφίες τους στα χέρια φώναζαν για απονομή δικαιοσύνης και καταδίκη των κατηγορουμένων. “Μακάρι να υπήρχε θανατική ποινή”, έλεγαν, ενώ, για την υπηρεσία των δύο θυμάτων τόνιζαν ότι “τους έστειλε γυμνούς στο θάνατο”.

Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.

Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε σε ενστάσεις και νομικά θέματα που τέθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές ημέρες.