Απολογείται ο προπονητής για τον βιασμό της αθλήτριας όταν ήταν 11 ετών

Απολογείται ο προπονητής για τον βιασμό της αθλήτριας όταν ήταν 11 ετών

Ο 38χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν ερωτευμένος και διατηρούσε «σχέση» με το κορίτσι

Τη δική του αλήθεια θα πει σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε μια αθλήτρια της ιστιοπλοΐας στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

Ο 38χρονος, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι ήταν ερωτευμένος και διατηρούσε «σχέση» με το κορίτσι με τις ευλογίες της οικογένειάς της και σκοπό το γάμο.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη «βιασμός», γιατί βιασμός εγώ πιστεύω ότι είναι κάτι που γίνεται παρά τη θέληση του άλλου. Όταν υπάρχει κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω ότι υπάρχει βιασμός. Απεναντίας, τα συναισθήματα που είχα και είχαν εκδηλωθεί και είχαμε συμφωνήσει ότι όταν θα μεγάλωνε λίγο ακόμα θα παντρευτούμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 38χρονος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ωστόσο, η αθλήτρια , που σήμερα είναι 21 ετών, φέρεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του περί «συναίνεσης» κάνοντας λόγο για απειλές κατά της ζωής της αλλά και της οικογένειας της από τον κατηγορούμενο ο οποίος, όπως αναφέρει, επιχείρησε να την εμποδίσει με αυτό τον τρόπο να αποκαλύψει τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 21χρονη κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα πως ο προπονητής την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένεια της στην περίπτωση που μιλούσε. Ωστόσο, το 2013, η αθλήτρια μαζί με τους γονείς της και έναν παράγοντα του Ομίλου στον Ωρωπό έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία αλλά ο διοικητής φέρεται να τους συνέστησε να μην προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να μην μπει σε περιπέτειες το κορίτσι.

Μετά την καταγγελία ο προπονητής απολύθηκε από τον Όμιλο, όταν το κορίτσι ήταν 14 ετών, και στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση, εξαφανίστηκε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του προπονητή στη Σάμο ξεκίνησε μετά την κατάθεση της αθλήτριας και των γονιών της στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση μετά τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.