Απολογούνται οι τρεις για την δολοφονία του 91χρονου στην Αιτωλοακαρνανία

Απολογούνται οι τρεις για την δολοφονία του 91χρονου στην Αιτωλοακαρνανία

Ανιψιός του ζευγαριού ο ένας

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης και δολοφονίας του 91χρόνου στο χωριό Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας. Υπενθυμίζουμε ότι η 85χρονη σύζυγός του είχε βρεθεί δεμένη δίπλα του μετά από 5 ημέρες.

Το χωριό είναι συγκλονισμένο γιατί δράστες της φρικιαστικής εισβολής στο σπίτι των ηλικιωμένων φέρονται δυο αδέρφια και ο ανιψιός του ζεύγους, όλοι τους συγχωριανοί.

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι για να ληστέψουν και είναι βέβαιο ότι πήραν ένα μεγάλο ποσό που φύλαγαν στο σπίτι οι ηλικιωμένοι σύμφωνα με το pelop.gr.

Oι αστυνομικοί βρήκαν σε συρτάρι 13.400 ευρώ, όμως τα χρήματα που «σήκωσαν» και έβαλαν σε… κουβέρτα οι δράστες είναι πολύ περισσότερα. Στο χωριό κυκλοφορεί η φήμη ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι φύλαγε στο σπίτι του 150 – 200.000 ευρώ.

Σε πρώτο χρόνο ο ανιψιός ομολόγησε προφορικά τις συνθήκες της ληστείας, αλλά μετά αναίρεσε τα λεγόμενα του.

Τα δυο αδέρφια, διά του δικηγόρου τους Γιώργου Κασοκεράκη, ισχυρίζονται ότι «δεν ήταν στο σπίτι την ώρα που έγινε το έγκλημα», ενώ ταυτόχρονα αμφισβητούν την κατάθεση της 85χρόνης, υποστηρίζοντας ότι « η δικογραφία και οι κατηγορίες στηρίζονται στην κατάθεση της παθούσας που βρίσκεται σε σύγχυση».

Απέναντι στην υπερασπιστική γραμμή, η Ασφάλεια Αγρινίου έχει αποδεικτικά στοιχεία, αρκετά από τα οποία μέχρι χθες δεν ήταν ανακοινώσιμα.

Πρόκειται για ταυτοποιημένα στοιχεία, που φανερώνουν την εμπλοκή των τριών στην ληστεία μετά φόνου. Τονίζεται δε, από την ΕΛΑΣ ότι είναι τόσο ισχυρά τα στοιχεία, ώστε να θεωρείται περίπου περιττό το όποιο αποτέλεσμα προκύπτει από τον έλεγχο των αποτυπωμάτων και του DNA των ληστών.