Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Την κατέσφαξε με 14 μαχαιριές

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Την κατέσφαξε με 14 μαχαιριές

Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή - Αναζητείται ο 48χρονος Νορβηγός σύντροφός της

Δεκατέσσερα τραύματα από μαχαίρι σε τράχηλο, αυχένα και πρόσωπο διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης, από την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό της 54χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι όπου διέμενε με τον 48χρονο Νορβηγό σύντροφό της στα Μεσκλά του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε βραδινές ώρες της Τετάρτης ή μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης - σύμφωνα με το γαστρικό περιεχόμενο - και αιτία θανάτου είναι η καταπληξία ή σοκ που προήλθε από την απώλεια αίματος. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, επικαλούμενη το ιατροδικαστικό πόρισμα, από τις δεκατέσσερις κακώσεις, οι οκτώ ήταν τραύματα τομής και οι έξι εκδορές, ενώ από τα οκτώ τραύματα τομής, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, στη δεξιά, πλάγια τραχηλική χώρα, η οποία επέφερε ρήξη της δεξιάς καρωτίδας με αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια αίματος και τον θάνατο.

Την ίδια ώρα, ο 48χρονος Νορβηγός σύντροφός της εξακολουθεί να αναζητείται. Ο άνδρας με τον οποίο η άτυχη γυναίκα συζούσε τους τελευταίους μήνες, φέρεται να έφυγε με το αυτοκίνητο της, που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Οι αρχές πάντως εκτιμούν, ότι βρίσκεται εντός Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή οι έρευνες για το προφίλ του φερόμενου ως δράστη, αποκαλύπτουν έναν αδίστακτο άνδρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη χώρα του για ειδεχθείς πράξεις και σύμφωνα με πληροφορίες διώκεται και σε αυτήν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 48χρονος επικοινώνησε μέσω εφαρμογής του διαδικτύου με την 16χρονη κόρη του θύματος λέγοντας της: «Σκότωσα τη μάνα σου».

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν»

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε το θύμα, φέρεται να είναι ο πρώην σύζυγος της, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά και διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν μετά από έναν ακόμη καυγά, του τηλεφώνησε λέγοντας του ότι ο σύντροφος της θα τη σκότωνε.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόντουσαν. Με είχε ξαναπάρει τηλέφωνο και παλιότερα. Της είπα ότι δεν μπορώ, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και επίσης δεν ήξερα καν πώς να έρθω στα Μεσκλά και πού βρίσκεται το σπίτι. Προσπαθήστε να τα βρείτε κι έλα αύριο το πρωί με το αυτοκίνητο» της είπα και έκλεισε το τηλέφωνο, περιέγραψε.

Από εκείνη τη στιγμή το θύμα δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής. Ο Νορβηγός σύντροφός της ήταν εκείνος που απάντησε μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στον πρώην σύζυγο της, ο οποίος ανήσυχος, συνέχισε να την καλεί. Όπως είπε ο τελευταίος «μετά από 6-7 φορές το τηλέφωνο το σήκωσε ο κύριος αυτός από τη Νορβηγία. Μιλήσαμε περίπου ένα τρίλεπτο, του είπα τι συμβαίνει και μου είπε "δεν θέλω να μείνει εδώ. Θέλω να φύγει"». O Νορβηγός ισχυρίστηκε, ότι η 54χρονη τον απείλησε πρώτη.

Στο τηλεφώνημα αυτό, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας παρακάλεσε τον σύντροφο της, να μην τη σκοτώσει. «Εκείνος μου είπε, πως αυτή κρατούσε το μαχαίρι να τον σκοτώσει και της το πήρε από το χέρι. Είπε μάλιστα, πως δεν θα μείνει απόψε εδώ, αλλά θα μείνει στο χωριό, στα Μεσκλά, σε έναν κύριο Βαγγέλη» πρόσθεσε ο πρώην σύζυγός της.